Nederlandse vrouwen gebruiken graag ‘natuurlijke’ huidverzorgingsproducten en cosmetica maar weten niet precies wat een product als ‘natuurlijk’ classificeert.

Dat blijkt uit de Eco Beauty Enquête 2013, een onderzoek uitgevoerd onder 700 Nederlandse vrouwen tussen de 16 en 65 jaar oud in samenwerking met cosmeticamerk Puravita.

De vrouwen werd onder meer gevraagd welke natuurlijke gezicht- en lichaamsproducten zij maandelijks kopen. Het gros daarvan is echter niet 100 procent natuurlijk, terwijl de vrouwen dit wel aannemen.

Keurmerk

Ook blijkt dat ondanks het feit dat vrouwen kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit verhouding belangrijk vinden, slechts 4 procent van de respondenten waarde hecht aan een keurmerk. Terwijl die kwalificatie juist duidelijk maakt waar een product uit bestaat.

De helft van de respondenten besteedt een kwart tot de helft van haar huidverzorgingbudget aan natuurzuivere producten. Ruim 20 procent geeft aan uitsluitend natuurlijk huidverzorging te kopen. Vrouwen geven tevens aan dat ze ‘natuurlijk’ associëren met ‘duur’.

Voeding

Zo’n 48 procent van de ondervraagde vrouwen gebruikt maximaal vijf jaar natuurlijke verzorging en 27 procent doet dit reeds vijf tot tien jaar. Veertig procent van de respondenten vindt een gezonde leefstijl met biologische voeding, voldoende beweging en natuurlijke lichaamsverzorging  zeer belangrijk.

Wanneer het  op keuzes voor natuurzuivere producten aankomt kiezen de respondenten overigens in eerste instantie voor biologische voeding, schoonmaak- en wasmiddelen, daarna volgen andere producten.

Bron: https://www.nu.nl/lifestyle/3399380/nederlandse-vrouw-weet-niet-zij-gezicht-smeert.html