Beautyingrediënt onder de loep: Allantoïne

AMSTERDAM – Beautyingrediënten te over die enkel het resultaat zijn van hardwerkende marketingafdelingen. De website Cosmopinie kijkt verder dan een populair merk of commercie en houdt beautyingrediënten uitgebreid tegen het licht. Deze week: Allantoïne.

Op Cosmopinie staat informatie over cosmeticaproducten, beautytrends en -ingrediënten. Tal van ingrediënten die voorkomen in voeding, worden ook in cosmetica gebruikt. Deze week wordt allantoïne uitgelicht…

Allantoïne, een populair ingrediënt in cosmeticaproducten, is van nature aanwezig in onder andere de smeerwortel, tarwekiemen en in urine van koeien, maar kan ook synthetisch worden geproduceerd. Deze stof wordt in de cosmetica industrie toegepast in met name gezichtscrèmes en lotions.

Smeerwortel werd al eeuwen geleden gebruikt bij het behandelen van wonden. Vandaag de dag is allantoïne onder de consumenten waarschijnlijk vooral bekend dankzij de slakkenslijm-hype. De gels en crèmes die toendertijd zeer populair waren en werden verkocht via televisie bevatten allantoïne als belangrijk ingrediënt.

Hydratatie

Allantoïne zou de huidvernieuwing en -heling bevorderen dankzij het stimuleren van het exfoliëren (vervellen) van de huid, ook wel een keratolytische werking genoemd. Andere voordelen voor de huid die allantoïne biedt zijn het hydrateren van de tussencelstof tussen de huidcellen, waardoor de huid ook in staat is zichzelf beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook heeft allantoïne een kalmerende, anti-irriterende werking.

Allantoine is een veilig ingrediënt en het risico op irritatie is nihil.

Bron: https://www.nu.nl/lifestyle/2418520/beautyingredient-loep-allantoine.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *