Vier (onbekende) tips voor een betere gezondheid

Een goede gezondheid is een waardevol gegeven. Vraag mensen wat ze liever hebben: een zak geld of een goede gezondheid. De meerderheid zou toch voor het laatste gaan. Je zou dus kunnen denken dat iedereen veel voor een goede gezondheid over heeft. Toch zijn er altijd zaken waar iedereen extra aandacht aan zou kunnen besteden. Ik heb het dan niet over de clich├ętips: minder roken, alcoholinname beperken, goed en gebalanceerd eten. Nee, in dit artikel zal ik een viertal tips geven die misschien wat minder voor de hand liggen, maar zeker niet minder de moeite waard zijn om toe te passen. Ze zijn allen laagdrempelig. Je hoeft er dus niet veel voor te doen om een stukje gezonder te leven.

(1) Was niet elke dag je haar met shampoo

Natuurlijk is het fijn om elke dag lekker fris en schoon haar te hebben. Terwijl veel mannen wel eens een dagje overslaan, zijn het vooral de vrouwen die elke dag hun haren wassen. Niemand zal ontkennen dat het lekker ruikt, maar wist je dat elke dag je haar wassen met shampoo een negatief effect kan hebben op je haar en hoofdhuid?

Het doel van shampoo is om je haren en hoofdhuid schoon te maken. Daarvoor gebruikt men een licht-agressief goedje, anders wordt het niet schoon. Als je dit elke dag gebruikt, kun je last krijgen van snel brekend haar, doffe puntjes, geïrriteerde hoofdhuid, plonzig en/of vettig haar. Je verwijdert ook (constant) talg, wat eigenlijk de natuurlijke moisturizer van je haar is. Het beste is om een dag over te slaan en je hoofd wat rust te geven.

Teveel shampoo niet goed

(2) Ga eens naar de sauna

De sauna is de ideale plek om even te ontspannen. Hoewel de warmte in het begin even wennen zal zijn, zorgt het ook voor een minder stressvol gevoel. Het grootste voordeel is echter dat je gaat zweten: door te zweten geeft je lichaam gifstoffen af.

Relax in de sauna

(3) Zorg voor een opgeruimd huis

Misschien heb je wel eens gehoord van de volgende uitspraak: ‘Je huis is een spiegel van je ziel’. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, zorg je ervoor dat je zelf ook een opgeruimd gevoel krijgt in je hoofd. Des te meer reden om die grote schoonmaak niet uit te stellen maar vandaag nog te doen.

Een opgefriste huiskamer

(4) Vervang elk drankje met water

Zo’n driekwart van ons lichaam bestaat uit water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat water het beste is wat je kunt drinken. Weg met de koffie en de frisfranken: neem water!

water voor een mooie huid